silniční most se sochami

Most je situován jihovýchodním směrem od obce Dolní Nerestce, překlenuje říčku Skalici a spojuje obce Dolní a Horní Nerestce. Most se nachází v těsné blízkosti státní silnice č.4 ve směru Písek - Praha. Most je situován ve směru S-J. Most byl vydoben barokními sochami světců z dílny J. Hammera z poloviny 18. století. Dnes jsou sochy uloženy v depozitáři obce Čimelice. Kamenný omítaný most o 3 obloucích segmentových o rozpětí cca 10 m, výšky 5 m, šířka mostu 5 m. Zábradlí mostu zděné, výšky asi 1 m. Zábradlí je kryto masívní betonovou deskou. Uprostřed mostu je v zábradlí po levé straně plastický obdélník s datem 1816. Z vnějších stran mostu je v úrovni vozovky vyložena průběžná kamenná římsa, pod níž jsou vyústěny nad vrcholy oblouků kamenné chrliče, některé již uražené. Mezi oblouky jsou vztyčeny břitovité opěrné pilířky nad zábradlím završené kamennými podstavci pro umístění soch - vlevo celkem čtyři, vpravo dva, dva chybí. Most je v součaasné době bez soch. Sochy jsou uloženy v areálu zemědělského družstva v Čimelicích.