silniční most Tyršův

Betonový obloukový most přes řeku Labe v SZ části jádra města. Monolitický segmentový oblouk na pobřežních pilířích z betonových kvádrů, cca 30 m dlouhý a 10 m široký. Pohledové plochy betonu jemně pemrlovány. Na pobřežních pilířích 4 kolumny (na severovýchodní straně vrácena po r. 1990): na dvou stupních čtvercový sokl s převodovou deskou, komolý kruhový sloup s jednoduchou krycí deskou. Na jihozápadní kolumně bronzová plaketa s reliéfem M. Tyrše, letopočtem 1832 - 1932 a nápisem Miroslav Tyrš; pod ní nápis z bronzových písmen Most / Dr. Miroslava / Tyrše. Ćernošedě natřené ocelové zábradlí na betonových a žulových sloupcích s oblým vrcholem, nýtované z plných a válcovaných profilů (madlo kruhové, nosné prvky čtvercové, výztuha). Devět sloupků zábradlí v poli, čtyři na jihozápadním předmostí, pět na severozápadním na pobřežní zdi z pískovcových kvádrů. Mostovka vydlážděna žulovou kostkou, chodníky žulovou mozaikou ve dvou barvách s motivem čtverců.