sloup se sochou Immaculaty

Na nízké kamenné podestě spočívá čtyřboký sokl. Širší kvádrová základna přes zvonovnici přechází v užší vysoký hranol, ukončený vyloženou profilovanou římsou. Čelní stranu soklu člení vpadlé pole redukovaného kasulového tvaru (původně s nápisem, v současnosti bez nápisu). Na soklu je osazen korintský sloup, na jehož vrcholu se nachází socha Panny Marie Immaculaty v obvyklé ikonografii, stojící na zemském glóbu obtočeném hadem. Stojící esovitě komponovaná postava Panny Marie je podána frontálně, ruce má před hrudí sepjaty v gestu modlitby. Hlava je nakloněna k pravému rameni. Vzdutá drapérie pláště, podaná v hlubokých záhybech, esovitě obtáčí spodní část postavy. Kolem hlavy zlacená kovová aureola s dvanácti hvězdami.