sloup se sochou P. Marie

Uprostřed vyvýšeného místa stojí dvoustupňová pískovcová základna, jejíž stupně mají při horním okraji oblounový pásek. Základna je ohraničena čtyřmi pískovcovými sloupky se zaoblenými hlavami - pozůstatek někdejšího oplocení. Na základně je posazen kvádrový podstavec sloupu s přesazenou kvádrovou patkou a deskovou hlavicí. Patka i hlavice jsou profilován. Na všech čtyřech stěnách dříku podstavce vhloubená obdélná zrcadla s konkávně vyříznutými rohy, zrcadla lemují zapuštěné pásky. Střední plocha zrcadel vystupuje na úroveň plochy dříku, sešikmená mezilehlá část v úhlech s drážkami. Na čelní stěně dříku na hladké středové ploše zrcadla nápis tesaný humanitním písmem Heilige Maria! / Unbefleckten / pfangene Gottes / Mutter bitte fur / uns Sunder jetzt / in den Trubfalen / des Lebens und / einstens in der / Stunde des Todes//. V rozích nad čelním zrcadlem je vtesáno vročení Anno 1726. Na ploše protějšího (zadního) zrcadla je nápis Errichtet / 1726 / Reimvirt / 1875 / von der / Burgerschaft / und von / Wohlthatern. Na kvádrovém podstavci stojí sloup s hladkým dříkem, profilovanou patkou s prstencem a pseudokorintskou hlavicí. Na hlavici je posazen plint sochy s podvalkovou spodní částí. Stěny plintu jsou konkávně prohnuté, zdobené reliéfy rozvilin. Na plintu spočívá zeměkoule, kolem níž je obtočen had s jablkem u tlamy. Na ní stojí socha P. Marie. P. Marie stojí v mírné esovité křivce, těžiště na levé noze, pravá noha vykročena a pokrčená, stojí na hlavě hada. Obě ruce pokrčeny a sepjaty modlící se ve výši prsou. Hlava mírně nakloněna doprava a sklopena dolů, hledí dolů. Kolem hlavy plechová gloriola se zlacenými hvězdami. Socha je oděná v silně řasnatém rouchu.