sloup se sochou Panny Marie

Na dvoustupňové pískovcové základně, jejíž spodní stupeň je utopen v terénu, horní stupeň zdobí přesazená horní římsička s oblounem, stojí dvoustupňový kvádrový podstavec. Na čelní stěně vrchní, mírně ustouplé části je reliéf světice ležící v růžích (sv. Rozálie). Světice má kolem hlavy věnec, pravou rukou si podpírá hlavu, levou má položenou na prsou, nohy má pokrčeny. Ostatní stěny kvádrového podstavce jsou hladké. Na podstavci stojí dva pilíře, spodní čtyřstěnný s výrazně přesazenou profilovanou patkou a hlavicí. Profil patky je deska, obloun, obrácená sima, obloun, pásek, profil hlavice je fabion, deska, pásek, obloun. Dřík tohoto pilířku má zapuštěná obdélná zrcadla s reliéfní výzdobou. Na čelní stěně reliéf sv. Šebestiána - nahá postava v esovité křivce s rozevlátými vlasy a rouchem kolem pasu, pravou ruku má pokrčenu a položenu na boku, levou má pokrčenou s dlaní za zády. Za zády mu oblézá had (?), za levým ramenem má pouzdro na šípy. Na boční stěně čelně vlevo je erb Dobřenských z Dobřenic - čáp uprostřed španělského štítu, na němž je posazen turnéřský helm, klenot tvoří orlí křídlo posazené na koruně, přikrývadla tvoří pera. Čelně vlevo je erb paní Bořinky Dobřenské rozené ze Lhoty (?) - v renesančním štítu zkřížené vidle, na štítu turnéřský helm, klenot tvoří paví pera posazená na koruně, přikrývadla rozviliny z per. V zadním zrcadle jsou kapitálou vytesány iniciály s vročením F. R. D. Z. D. / M. M. D. R. / B. Z. L. / 1684 (Ferdinand Rudolf Dobřenský z Dobřenic / Marie Magdalena Dobřenská rozená / Bořinka z Lhoty). Vrchní sloup má hladký dřík s entasí, prstencovou patkou a pseudokorintskou hlavicí. Na hlavici stojí socha Panny Marie. Socha v esovité křivce s těžištěm na levé noze, pravou nohu má pokrčenou, levou vykročenou. Socha je pootočena doprava, mírně zakloněná hlava hledí rovněž doprava. Ruce má sepjaty modlící se ve výši prsou, kolem pasu má pozlacenou svatozář se dvanácti hvězdami. Oděna je v řasnatém rouchu. Před sochou je zarostlá neudržovaná zahrádka.