sloup se sochou Panny Marie

Celková výška 650 cm, vlastní socha 220 cm, jemnozrnný pískovec. Na monumentálním čtyřbokém hranolovém pilíři nástavec se kartušemi a volutami po stranách, na něm osazena socha P. Marie. Pilíř je po stranách prolomen otvory kasulového tvaru se skleněnými výplněmi chráněnými zvenčí proplétaným mřížovím. Podstavec po stranách členěn pilastry, v horní části po stranách otvorů jsou reliéfní akanty. a podstavci, který je ve spodní části doplněný širokými volutami jsou osazeny čtyři kartuše, dvě nápisové a dvě heraldické. V jedné je korunovaný čtvrcený štít (vzpínající se kozel v 1. a 4. poli a snop obilí ve 2. a 3. poli) se srdečním štítkem (korunovaný lev). Ve druhé kartuši je korunovaný znak s dvěma noži. V kartuši na jedné straně je sedmiřádkový tesaný nápis s chronogramem (kapitála): APESTE / FAME ET BELLO / VIRGO DEI GENI / TRIXSIS NOBISVBI / TVTELARIS / PATRONA / 1683 . Na druhé kartuši je rovněž tesaný nápis, opět s chronogramem: EX VOTO / VIRGINI IL: / :LIRATAE PRO TVTE : / LA DOMINI IPO / : NEBAT / ILLMA DNA DNA / MARIA ELISA BE : / THA COM : A DIET / RICHSTEIN . Panna Marie stojí na okřídleném draku.