sloup se sochou Panny Marie

Na kamenném stupni spočívá hranolový profilovaný sokl, který přechází v zúžený čtyřboký dřík. Všechny jeho strany zdobí vystupující zrcadla s vytesanými nápisy. Jižní přední strana nese nápis: „[---] / Helige / Maria / bett für uns / [---] / [---]”. Na bočních stranách čteme: „Endlich / wem ich sterbend / weine und / beschliefe / meinen Lauf, / Güfte Namen / o er ich / [---] dann / meine Seele / auf.“ a „Hilf, o / Jungfrau, daß / die Sünde / Jesum nie von / mir vertreit / und daß immer / ich ihn sind / der gehen / den Tronen / bleibt.“ Nápis na zadní straně dříku informuje o pravděpodobném restaurování sochy: „[---]iet / Ignaz / Glaser / 1872.” Podle soupisu soch z roku 1836 se na dříku původně nacházel nápis, který se do dnešních dnů nedochoval: „[Mutter / Voller Gnadenblicke / Und o Jesu / Wahre Lust, / Ach verbleibt in / Meiner Brust / Wenn ich mich der Welt / entrücke.]“ Fundament zakončuje široká profilovaná římsa s nízkým nástavcem. Na něj nasedá druhá část podstavce ve tvaru sloupku s kruhovým průřezem. Sloupek opět zakončuje široká hranolová římsa s kvadratickým nástavcem, na němž spočívá vrcholová socha Panny Marie. Světice je zobrazena jako mladá žena s dlouhými rozpuštěnými vlasy a rukama sepjatýma na prsou. Je oděna v dlouhý splývavý šat. Hlavu Panny Marie ozařuje svatozář z dvanácti hvězd. Sochu obíhá nízké ohrazení zhotovené z dřevěných latí.