sloup se sochou Panny Marie Assumpty

Kamenný - pískovcový mariánský sloup ohraničený na uvedeném pozemku litinovou mříží (zábradlím). Na jednoduchém kamenném soklu obdélného půdorysu osazen hranolový podstavec zdobený po stranách volutami a ukončený odstupňovanou profilovanou římsou. Na podstavci umístěn sloup s akantovou hlavicí. Hladký dřík sloupu zdoben na čelní straně středovým reliéfem znaku města Příbora, který je umístěn v rokajové kartuši. Na vrcholu sloupu, na plintu, osazena socha Madony s dítětem. Korunovaná Panna Marie stojící na půlměsíci, s paprsčitou kovovou oválnou svatozáří, třímá na levé ruce dítě hrající si s křížkem, v pravé ruce drží žezlo. Křížek na korunce Madony, kříž v ruce dítěte, žezlo v ruce Madony, půlměsíc, aureola v podobě 12-ti hvězd a paprsčitá svatozář připevněná na zadní části plastiky pozlaceny. Podstavec obehnán litinovou ozdobnou mříží vysokou cca 85 cm.