sloup se sochou sv. Josefa Pěstouna

Socha sv. Josefa postavena na dvojstupňovém postamentu s volutami po stranách, profilovanou římsou a vysekanými oválnými zrcadly se čtyřmi pravoúhlými zalomeními. Níže postavená soklová část je pravoúhlého půdorysu s prolomenými rohy. Na dvoustupňový podstavec, zakončený mohutně profilovanou římsou dosedá nízký podstavec se shora po směru hodinových ručiček stočenými volutami po stranách. Na reliéfu obláčků s okřídlenou hlavičkou andílka, umístěna postava světce v biblickém šatě, traktovaném do lineárně pojednaných záhybů, držící v náručí Ježíška, který jej hravě chytá za vousy. Ušlechtilá hlava světcova se k němu něžně naklání. Obě postavy mají kovovou paprsčitou svatozář. Původně držel světec v levé ruce kovovou lilii. Ve vpadlinách postamentu latinské dedikační nápisy s chronogramy udávajícími data 1746 a 1751: SANCTO IOSEPHO/ VIRG IVSTO FIDO IESV/ NVTRITIO/ CASTO MARIAE/ SPONSO PIETATIS ERGO/ POSITA/ DIE 25. OCTO./ 1731//. Na zadní straně postamentu nápis: AD. TE/ S IOSEPHE PIE SVEPIRAMVS/ EIA PIVS/ SVCCVR/ RENOBIS/ FF/ IAH/ PZ//. Hmota sochy světce je ze zadní strany zpracována jen do plochy, draperie není vyvinutá, šat je naznačen jen schematicky. Celková výška: cca 4,70 m Půdorys pilíře: 1,10 x 1,45 m Výška podstavce až k andělíčkovi: 2,70 m Šířka voluty v profilu: horní menší voluta 36 cm, dolní voluta 40 cm