sloup se sochou sv. Rocha

Na pískovcovém plató ukončeném římsou je umístěn dvoudílný hranolový podstavec. Spodní část podstavce (50 x 75 x 75) bez jakýchkoli profilací či zdobení je na přední a čelně pravé straně opatřena nápisy. Vpravo je téměř nečitelný nápis s datací „1832“, jehož poslední řádka zní „....haben Franz und Apolonia...“ (čili pravděpodobně jméno donátora). Vpředu je torzo nápisu : „ O Gott der du Den Hei Rochus die Gnade Verlahen die .....zu ihn Helen all hie.... dieser Erde was Leb und See....“. Dřík podstavce ( 96 x 60 x 60) je ze tří stran opatřen reliéfy v obdélných mírně vhloubených kartuších. V čele je cca 60 cm vysoký reliéf sv. Šebestiána (mučený světec, jen bederní roušce, ruce přivázané ke kládě), čelně vpravo reliéf sv. Františka z Assisi (světec v mnišském rouchu, nad hlavou s okřídleným krucifixem), čelně vlevo reliéf sv. Apolonie (světice v bohatém rouchu s korunou a loučí). Podstavec je ukončen římsou s profilací. Následuje nízký (cca 10 cm) soklík, na kterém je vztyčen toskánský sloup s entazí, ve vrcholu s dórskou hlavicí římského typu ukončenou abakem. Zhruba ve středu člení strany sloupu se nachází reliéf Panny Marie(prostovlasá světice se sepjatýma rukama, stojící na obláčku). Povrch sloupu není hladký, ale je kamenickyzdrsněn. Vlastní socha sv. Rocha je cca 130 cm vysoká. Světec stojí v kontrapostu, s levou nohou výrazně pokrčenou, je oblečen v poutnický šat (suknice ke kolenům, přes ramena plášť, na zádech klobouk, vysoko vyšněrované boty). Vousatá tvá vzhlíží vzhůru, pravá ruka leží na prsou, levá ruka vyhrnuje šat a ukazuje rám. Celá postava je výrazně dynamicky řešena. U levé nohy světce sedí pes, který má tlamě bochník chleba a hledí na svého pána.