sloup se sousoším Piety

Na hranolovém soklu stojí dvojstupňový, čtyřhranný podstavec, se dvěma profilovanými římsami a patkou. Na přední straně horní části podstavce ve vpadlé výplni reliéfní erb – okřídlený noh, držící meč a jablko se dvěma listy- U klenotu totéž, erb je orámován akantovým ornamentem. Nad erbem písmena JGAB. Na bořních a zadní straně vpadlá diamantová pole. Nad římsou horního dílu podstavce je čtyřboká hlavice se zavěšenými festony a andílčími hlavičkami na nárožích. Hlavice nese sousoší Piety – sedící P. Marii, která drží na klíně Krista, oděného bederní rouškou. Kristud má ravou ruku spuštěnou k zemi, nohy pokrčeny v kolenou. Panna Marie je oděna v řasnatý šat, má roušku na hlavě. Ruce má sepjaty nad Kristovým tělem, hlavu obrácenou vzhůru, v hrudi má zabodnutý meč. Materiál – pískovec. Všechny čtyři stěny spodního dílu podstavce jsou pokryty latinským, českým a dvěma německými nápisy, v nich letopočet 1704 a chronogram 1713.