smírčí kříž

Nápis na přední straně (humanistická majuskula): IHS. / Ao.1663. DNE 5. / ZARŽI OD TURZY A / TATARI MEZI MORAWSKÉ- / HO MARKRABSTWY TO / MISTĚ USTALI UROZENEHO / PANA CHRISTOFA KRAUSZ Z GROTKY / A NA SWOBODNIM DWORZY W DOLNÍCH / DUNAGOWICECH STARZY 20. JEHOŽTO / ŽIALOSTIWA PANI MARŽY KE WIEČZNY / PAMATCE SEM TOTO POSTAWITI DALA. / TĚLO GEHO GEST W BRNĚ U SWATEHO / JANA POCHOW: DUSSE PAK RADUGE / SE W WIEČNY RADOSTI A / SLAWZATA. / AMEN. //