socha Ecce Homo na podstavě

Socha volně stojící při silnici. Materiál pískovec, barva kamene: světlý, zlaceno. Půdorys dvoustupňového soklu je pravidelný šestiúhelník, horní hrana zaoblená a ustupující profilovaně, nad níž je posazen podstavec baňkovitého tvaru s vyznačením šesti hrán. Dřík je zakončen profilovanou římsou sledující tvar šestihranu. Tři schody, k oplocení sochy vede několik dalších schodů. Oplocení látkové s kamennými pilířky. Na podstavci baňkovitého tvaru, je na podstavci v podobě skály umístěna sedící postava Krista v podživotní velikosti. Pravá ruka je pokrčena, o loket opřena o stehno nohy a podpírající hlavu, levá ruka je volně položena na levé noze a drží větévku třtiny. Postava oděna jen v bederní roušku. Nad hlavou paprskovitá svatozář.