socha Nejsvětější Trojice

Nízký čtyřboký podstavec na okoseném soklu, na jeho dříku na třech stranách v mělce naznačených půlkruhových nikách reliéfní postavy světců, jednoduše profilovaná římsa uprostřed lehce vypjatá, kolem dvou reliéfních hlaviček andílků v oblacích. Na podstavci umístěn krátký sloup s volutovou hlavicí, zdobený na dříku reliéfní postavou a rytým festonem z listů a květů. Na sloupu umístěna socha Nejsvětější Trojice v podobě sedícího Boha otce s korunou byzantského typu, který před sebou přidržuje krucifix a u nohou má holubici se svěšenou hlavou. Kompozice spočívá na oblačné kupě, po stranách s dvojicí andílčích reliéfních hlaviček. Na zadní straně podstavce v rytém orámování donační německý nápis, špatně zřetelný, s vročením 1841 a donátory Johan und Anna Richter.