socha Neposkvrněného početí P. Marie v areálu kostela Všech svatých

Plastika se nachází před západním průčelím severní věže kostela. Stojí na krychlovitém soklu na podstavci kalichovitého tvaru s nárožní páskou s volutkami. Podstavec je ukončen profilovanou římsou s mušlí a festonem ve vzdutí římsy ve střední ose. Na přední stěně podstavce reliéf Krista s hořícím srdcem, v oválném medailonu. Ve spodní části podstavce vpředu je vpadlé pole s projmutými rohy a do něj dodatečně vložena mramorová deska s nápisem a datováním 1895. Na podstavci je osazen konický pylon ukončený čtyřbokou profilovanou hlavicí. Na každé stěně pylonu pod hlavicí z boku festony, z přední strany feston s mašlí, závěsem a mušlí. Na hlavici stojí socha Immaculaty na zeměkouli obtočené hadem. Postava v mírném kontrapostu, prostovlasá, přes ramena přehozený plášť je uspořádán ve svislých splývavých záhybech. Ruce spuštěné podél těla jsou natočené dlaněmi dopředu; hlava mírně zakloněná. Materiál - pískovec. Zepředu na soklu mramorová deska s nápisem: "Errichtet von Cäcilia DVOŘAK...im Jahr 1895." Vpravo dole:" D. KREJČÍ POLIČKA". Buď vše 1895, nebo sokl 1811 (jako kříž) a socha 1895 (Wirth vůbec neuvádí).