socha Odpočívajícího Krista

Socha s podstavcem je umístěna na podezdívce, tvořené jedním kamenným stupněm. Trojdílný statický hranolový sokl s běžnou římsovou profilací má na všech stranách jednoduché kartuše bez nápisů či jiného zdobení. Socha v mírně nadživotní velikosti znázorňuje postavu odpočívajícího Krista, který sedí na jednoduchém kamenném kvádru. Je obepnut bederní rouškou, která je rozprostřena i přes obě jeho stehna. Hlavu s velmi precizně propracovanou trnovou korunou má mírně nakloněnou ke svému levému rameni a podpírá si ji levou rukou. Pokrčená pravá ruka se dotýká pravé nohy v místě kolene. Postava Krista má na první pohled výrazně naznačenou muskulaturu. Stříška nad plastikou byla pravděpodobně instalována v 1. čtvrtině 19. století, je nesena čtyřmi sloupky v rozích podstavce.