socha P. Marie

Sochu madony tvoří sokl a vlastní socha P. Marie s Ježíškem. Několikastupňový sokl má dolní část hranolovou, stojící na širší kamenné desce. Na přední stěně této části soklu se nachází nápis: „Zu / Ehren der heil..“. Hranol ukončuje dvoustupňová římsička, další úsek soklu pak odděluje vysoká a značně přesahující římsa s mírnou profilací. Na této římse je umístěná kamenná deska, nesoucí sloupovitou oblou část soklu. Dole je bochníkovitá „noha“, následuje zaoblená předstupující římsa, vlastní válec a nahoře pak opět oblá římsa. Celý sokl završuje obdobná římsa, jako mezi dolní a horní částí soklu, avšak o něco menších rozměrů. Socha madony má vlastní deskovitý podstavec, vzadu částečně poškozený. P. Marie je zobrazena jako čelně stojící, s odlehčenou pravou nohou. Oblečená je do dlouhých šatů s dlouhými rukávy a pláště. Šaty, v pase stažené širokým pruhem látky, jsou členěny do četných záhybů, pod oděvem se rýsují tvary těla. Kulatý výstřih šatů lemuje nařasený pruh látky, uprostřed sepnutý. Mariina levá bota vyčnívá pod spodním okrajem šatů, pravá viditelná není. Plášť kryje pravé rameno a pod levou paží přechází na přední stranu postavy, kde je nařasený do bohatých záhybů. Pravá Mariina paže je lehce odtažena od těla, ruka chybí. Na levé paži, ohnuté v lokti u boku, chová Marie Ježíška. Ježíšek má buclaté tělo, jeho levá noha je v popředí. V levé ruce drží Ježíšek zeměkouli, pravá paže směřuje k matčině krku. Pravé chodidlo, pravá ruka a hlava dnes Ježíškovi chybí. Marie má dlouhé vlnité vlasy, sčesané z čela a splývající ve výrazných pramenech po zádech. Na hlavě, spočívající na poměrně dlouhém krku, má Marie vysokou královskou korunu.