socha P. Marie Immaculaty

Na návsi umístěna socha Immaculaty na podestě čtvercového půdorysu o čtyřech schodišťových stupních rozdílné výšky. Sokl je členěn dvoustupňovým přízemním soklem bez profilace. Středová ustupující část je doplněna postranách profilovanými volutovými křídly. V předním poly je vpadlý lizénový rám s vysekaným minuskulním textem ve znění: O MARIA/ POČATA BEZ PO/ SKVRNY PROS/ ZA NÁS SVÉ OU/ TOČIŠTĚ K TOBĚ/ BEROUCY. Ve spodní části pod textem je chronogram 1872. Sokl je ve vrcholu zakončen vyloženou profilovanou korunní římsou nad níž je na nízké podnoži umístěna socha Immaculaty. Pana Marie stojí na půlměsíci, zašlapující hada. Odděna je v bohatě zřasený šat s pláštěm, kryjícím ramena a spadajícím k nohám. Marie přidržuje pravý okraj pláště levou rukou na levém boku, čímž kryje pravý bok, kde vznikají diagonálně hustě řasené záhyby. Pravice spadá volně podél těla a v levici mírně od těla drží květ lilie. Hlava s hvězdnou koronou se sklání mírně k levému rameni. rozměry: sokl cca 0,4 . 0,4 m, výška cca 3 - 3,5 m materiál: kámen - pískovec, polychromie