socha Panny Marie

Pískovcová socha Panny Marie Immaculaty na vysokém hranolovém podstavci na volném prostranství před farním kostelem. Podstavec rozdělený na dvě části výraznou profilovanou římsou spočívá na druhotném kamenném stupni. Spodní část podstavce vyrůstá z rozšířené základny, na jejíž čelní straně je rytý letopočet 1796. Postavec po stranách doplňují přepásaná kanelovaná volutová křídla, čelní strana podstavce nese jedenáctiřádkový nápis v zrcadlovém rámu s květy a stylizovaným mušlovým dekorem. Na vyložené profilované římse umístěn nástavec v podobě komolého čtyřbokého jehlanu s rokaji a mušlemi. Na něm spočívá zeměkoule obtočená hadem a na ní na srpku půlměsíce v kontrapostu stojící postava Panny Marie, která pravou rukou drží zlacené žezlo a levou ruku má položenou na hrudi. K levému rameni nakloněnou hlavu s obličejem otočeným vzhůru rámuje zlacená hvězdná svatozář.