socha Panny Marie

Pískovcový objekt se nachází na hranici dvou pozemků, z obou stran k němu přiléhá oplocení: z prava pletivové oplocení na zděném cihlovém soklu, zleva železné zdobené oplocení s vrátky, které se zalamuje. Na předstupujícím soklu se nachází hranolovitý pilíř (výška cca 2,2m), na kterém stojí socha Panny Marie. Před soklem je položen kamenný schůdek se zkosenými předními rohy. Pilíř je v dolní části mírně členitý, střední část má ze všech čtyř stran vykrojené hrany s drobným členěním v koncích. Na čelní straně vepředu je vpadlé obdélné pole, při horním okraji s naznačeným segmentovým obloukem; boční a horní strana rámce je drobně profilovaná. V rámci se nachází nápis: Oroduj / za nás / svatá Boží / Rodičko. Střední a odstupňovanou předstupující horní část pilíře spojuje v čele tesaný klenák. V klenáku je vsazena malá nachází železná úchytka pro připevnění květinové výzdoby. Pilíř v horní části přechází v osmiboký tvar, na kterém je umístěn plintus, rovněž osmiboký, nesoucí samotnou sochu. Socha Panny Marie v nadživotní velikosti má mírně pokrčenou pravou nohu, je oděna do bohatě řasených šatů a pláště, který má přehozen přes ramena. Má dlouhé splývavé vlasy a na hlavě má posazenou korunu; zrak upírá dolů k cestě. Na rukou nese malého Ježíška, který se o ní pravou stranou opírá. Oba mají jemně modelované tváře. Předmětem ochrany je socha Panny Marie na příslušném pozemku.