socha Panny Marie Immaculaty s andílky na podstavě

Sochu Panny Marie Immaculaty, adorovanou dvěma andílky, nese podstava (celková v. 335 cm), která je složena z podesty tvořené třemi pyramidově položenými schodišťovými stupni, soklem, tělem s volutovými křídly, složeným ze dvou bloků, hlavicí a dvoudílným soklíkem pod sochou. Po levé a pravé straně soklíku nesoucího sochu Immaculaty je umístěna na koruně hlavice vždy jedna soška okřídleného andílka, držícího rokajovou kartuš se znakem. Panna Marie, oděná do dlouhého pláště splývajícího až k chodidlům, stojí na zeměkouli obtočené hadem. Ze zeměkoule vystupuje reliéfně podaná okřídlená andílčí hlavička, doplňující oba andílky po stranách soklíku. Tělo Panny Marie je esovitě prohnuté. Ruce má sepjaty v prosebné gesto a mírně, ve výšce poprsí, předloženy před tělo. Drapérie šatu je dynamicky traktována a výraznými záhyby se podílí na kvalitním prostorovém rozvinutí sochy. Reliéfy a dekorativní motivy: * v čele těla, přes oba bloky - dekorativní rokajová kartuš z hřebínků, boltců a mušlových prvků * znak v kartuši andílka vlevo - ve znaku znázorněna hradba s bránou a věží * znak v kartuši andílka vpravo - ve znaku znázorněno jméno Marie vepsané do písmene "M" * v čele vrchního dílu soklíku pod sochou - mušle Nápisy: * v čele těla, spodní blok, v reliéfní kartuši - Obnoveno 1901 / * zezadu těla, vrchní blok - A. 1761 /