sousoší Piety na podstavě

Socha původně umístěna při průčelí přízemní chalupy (zbořena), nyní volně na pozemku zahrady, otočena k silnici. Materiál: světlý pískovec. Na dvou kamenných stupních s lehce oble vydutým středem stojí trojdílný podstavec obdélného půdorysu s konvexně vydutou přední stěnou. Na soklu v boltcové kartuši těžko čitelný ozdobný nápis, patrně chronogram. Střední díl díl podstavce je zakončen vysoce vzdutou profilovanou římsou uprostřed stočenou ve tavru vstřícných volut, která konkávními náběhy přechází v plochý sokl sochy. Na čelní stěně podstavce je obdélný boltcový rámec s hořícím srdcem a křížem. Socha piety je v podživotní velikosti, v obvyklém pojetí sedící P. Marie s tělem krista položeným na kolenou, v prsou zlacený meč, na hlavě hustá paprsčitá svatozář - zlacená.