socha sv. Anny

Pískovcová socha světice umístěná na výrazném architektonicky zpracovaném soklu. Základ tvoří čtvercový schod z hrubozrnného kamene, na něm stojí krychlovitý podstavec, nahoře profilovaný, novodobý, vyměněný při některé z oprav. Na něm další sokl dvakrát odstupněný s oblým okrajem, nesoucí střední část, dole volutovitě rozšířenou. Na čele s vpadlým oválným zrcadlem s nápisem SVATÁ ANNO ORODUJ ZA NÁS! Nad nápisem je alianční znak - mezi dvěma svázanými ratolestmi, završenými korunkou je znak zkřížených ostrví a ruka s ratolestí se žaludy (Ronovci a Žalkovští) a datace 1709. Nad výraznou římsou je pak menší hranolový podstavec s římsou už přímo pro sochu. Ta je na něm osazena bez plintu. Světice stojí na oblacích, Pravou ruku klade na hlavu malé postavy Panny Marie a na levé drží děcko - Ježíška. Hlavu má nakloněnou k pravému rameni a je zahalena do přiléhavé drapérie. Hlavu má okrytou rouškou. Zadní část sochy je nevýrazná, zpracovaná téměř ploše.