socha sv. Floriána

Na návsi pod lipou kousek od fary stojí v balustrové ohrádce socha sv. Floriána. Na čtvercové podnoži je hranolový sokl s členitou hranolovou základnou, dříkem členěným ústupkovým rámem s ujmutými rohy, prstencovou římsou a vyloženou profilovanou římsovou deskou. Nápis na čelní straně dříku je rytý chronogram:S./FLORIANI/PIAE VENERATIONI/STATVAMHANC/POSVIT/DEVOTVSPATRIAE/NAE F ILIVS/FRAN : ROH/1.7.7.0 Na zadní straně je vyryto:MSM/AS/AE/GSM Socha světce stojí na čtyřbokém plintu. Světec oděný v šat římského vojáka je znázorněn v životní velikosti v kontrapostu s vykročenou levou nohou. Draperie zvlněná kopíruje pohyb těla, plášť sepjatý na hrudi je rozevlátý, takže jeho cíp kryje pravý bok a stehno. Pravou rukou leje s putýnky vodu na dům hořící u pravé nohy. Levá ruka svírá žerď praporce. Hlavou v přílbici s chocholem mírně sklání vpravok hořícímu domu.