socha sv. Floriána

Socha sv. Floriána je umístěna na hranolovém soklu s bočními volutovými křídly na dvakrát odstupňované podnoži, přístupné dvěma stupni. Podstavec je zdoben rytými rámy kasulového tvaru na přední i zadní straně. Nahoře je ukončen vyloženou profilovanou římsou, nad níž na obdélné podnoži spočívá socha světce. Sv. Florián je zobrazen v životní velikosti, v kontrapostu, s nakročenou pravou nohou. Oděv římského vojáka je doplněn pláštěm, sepjatým na pravém rameni a obtáčejícím volně spuštěnou levou paži, v níž drží vědro s vodou, kterou nalévá na hořící dům u své levé nohy. Pravou rukou přidržuje žerď praporce. U pravé nohy se nachází mlýnské kolo s provazcem, o které se opírá okřídlené putto s mučednickou ratolestí. Hlava světce je skloněna a pootočena k levému rameni.