socha sv. Floriána

Na vyšším obdélném plintu stojící postava sv. Floriána v obvyklé ikonografii. Figura je esovitě komponována, světec stojí v kontrapostu se zatíženou pravou nohou a odlehčenou lehce pokrčenou levou nohou. Je oděn do šatu římského legionáře s helmicí na hlavě a v dlouhém plášti halícím záda, sepjatým na hrudi. V pravé ruce spuštěné podél těla a lehce ohnuté v lokti drží mušli, z níž lije vodu na hořící dům u své pravé nohy. Ve volně spuštěné levici drží žerď praporce. Hlava je lehce skloněna a přivrácena k pravému rameni. Tvář s rovným nosem a plnými lícemi je lemována delšími zvlněnými vlasy, výrazným knírem a krátkým vousem. Figura je osazena na čtyřbokém soklu. Širší kvadratická základna je nahoře jedenkrát odstupňována a přes zvonovnici přechází v užší střední hranol, jehož spodní část je rozšířena a konvexně vyduta. Nahoře je sokl ukončen vyloženou profilovanou římsou. Na stěnách soklu jsou ryté obdélné rámy s ujmutými rohy, nápis na přední straně nedochován.