socha sv. Jana Nepomuckého

Po levé straně kříže volně stojící socha sv. Jana Nepomuckého osazena na kamenném podstavci. Na nízkém soklu hranolový dřík v dolní části konvexně tvarovaný, po stranách zdobený obdélnými vpadlinami s vrchní hranou segmentově prohnutou. V čele dříku alianční erb (M. Nochberga z Hennersdorfu). Na zadní straně dříku latinský nápis kapitálou s chronogramem : E X stat saCraaa stativa DIVe nepoMVCene:, který datuje plastiku do roku 1726. Dřík je ukončen profilovanou římsou, nesoucí nízký sokl. Na podstavci je osazena socha sv. Jana Nepomuckého. Světec stojí v mírném kontrapostu je oděn v kněžském rouchu, hlava s biretem je skloněna k pravému rameni, na němž světec oběma rukama přidržuje kříž s plastickým korpusem Krista. Pískovec, v sochy 280 cm, v celku 427 cm. Korpus na kříži litinový.