socha sv. Jana Nepomuckého

Pískovcová socha sv. Jana Nepomuckého je umístěna v SV části návsi, orientována čelem k JZ. Základem díla je mohutný sokl ve tvaru čtyřbokého komolého jehanu s neprofilovanou římsou. Na soklu spočívá čtyřboký podstavec s členěnou patkou. Dřík podstavce má na nárožích úzké, na koso postavené polopilířky, které jsou nahoře zakončené výraznými volutovými závitnicemi, mezi nimiž jsou zavěšené rostinné festony. Na J rohu podstavce je umístěna boltcová kartuš s erbem hraběte Arnošta Gottfrieda von Schützen. Podstavec vrcholí profilovanou římsovou hlavicí, na níž dosedá nízký sokl. Na soklu stojí čelně zobrazená postava světce v životní velikosti. Silný kontrapost způsobuje výrazné esovité prohnutí tělesné osy, váha těla světce spočívá na jeho pravé noze, levá je povolena a ohnuta v koleni. Osa trupu stoupá zleva doprava a současně se naklání dozadu, nepokrytá hlava je zakloněna. Světec je oblečen do obvyklé zřasené kleriky, hlava s dlouhými vlasy byla kdysi rámována svatozáří s pěti hvězdami. V pravé zdvižené ruce držel kdysi světec kovový krucifix a v levé biret. Předmětem ochrany je socha sv. Jana Nepomuckého na vymezeném pozemku.