socha sv. Jana Nepomuckého

Božanovský pískovec. Na čtvercové základně na mohutném soklu obdélného půrodysu osazen hranolový podstavec, na němž stojí socha sv. Jana Nepomuckého v tradičním kanovnickém šatu. Střední část čelní strany podstavce včetně soklu konkávně vystupuje, celý podstavec se směrem vzhůru zúžuje. Na čelní straně podstavce je umístěna kartuše rámovaná mušlovým a rokajovým dekorem. V kartuši pětiřádkový nápis s chronogramem: IOANNES WELFFINIS / EST NOMEN EIVS / ITA FERE SVNT VERBA / E PAGINIS DIVI / LVCAE. Kapitály AE v posledním slově ligaturní. Na podstavci patrné zbytky polychromie. Mírně esovitě prohnutá socha sv. Jana Nepomuckého je zachycena v kontrapostu na jednoduché patce, levou nohu má podloženou stupínkem. V rukou drží diagonálně před tělem kříž s korpusem Krista, pod ním přidržuje palmovou ratolest. Hlava je mírně skloněna a pohled je směřován ke kříži. Kolem hlavy zlacená hvězdná aureola.