socha sv. Jana Nepomuckého

Maletínský pískovec, socha - v = 220 cm, š = 105, hl = 45 cm, putti po pravici v = 71cm, putti po levici v = 73 cm, podstavec v = 92 cm, š = 100 cm, hl = 76 cm. Na šestibokém stupni spočívá podnož členitého půdorysu s vystupujícími hranolovými hmotami v nároží, v přední části konkávně vybraná, následuje bohatě zdobený podstavec, který ukončuje profilovaná korunní římsa. Na ní pak menší sokl s dekorativní kartuší, na němž stojí socha sv. Jana Nepomuckého, po stranách soklu na korunní římse byly osazeny dvě figury putti (v současnosti byly z důvodu havarijního stavu deponovány v kostele, levý drží v ruce knihu a zámek, pravý s prstem na ústech přidržuje na prsou klíč). Hlavní část podstavce po stranách doplňují diagonálně umístěná volutová křídla, zdobená horizontálním žlábkováním, rokaji, květinovým a penízkovým dekorem. Na čelní straně v jednoduchém rokajovém rámu motiv paprsčité svatozáře a jazyka vyrůstajícího z oblačné základny. V ose korunní římsy květ. Horní sokl, na němž stojí světcova socha je doplněn rokajovou kartuší, v ní osazena tyč pro zavěšení lucerny. Socha sv. Jana je zachycena v tradičním ikonografickém rouchu, s biretem v pravé ruce, světcova figura je vysoká, štíhlá. V levé ruce drží vertikálně postavený kříž s korpusem Krista, se zlacenou hvězdnou svatozáří. Socha je zachycena v mírném kontrapostu, lehce esovitě prohnuta, celkové vyznění klidné.