socha sv. Jana Nepomuckého

Na obdélném soklu stojí masivní podstavec s volutovými křídly lemovanými páskou. Dolní voluty křídel jsou tvarovány boltcovým ornamentem. Podstavec je ukončen profilovanou římsou ve střední části vzdutou do segmentu, přední konvexně vypjatá část mírně předstupuje a na její přední straně je rokajová kartuše s latinským nápisem s chronogramem 1767. Boky volutových křídel jsou zdobeny pod horní volutou reliéfními rostlinnými závěsy. Na zadní straně soklu český renovační nápis s letopočtem 1894. Na postavci stojí socha světce v životní velikosti v tradičním pojetí s biretem na hlavě, oděného v kanovnické bohatě řasené roucho, stojí ve výrazném kontrapostu na levé noze, pravá je vysunuta vpřed. V náručí drží krucifix. Po stranách sochy drobné plastiky andílků. Materiál – pískovec.