socha sv. Jana Nepomuckého

Robustní postava světce v mírně nadživotní velikosti je vysokém podstavci na okraji obce při silnici a odbočce polních cest. Světec je v typickém oblečení, suknici sahající až na zem přes kterou přesahuje poměrně dlouhá rocheta až pod kolena. Přes ramena má přehozen ještě pláštík, který má členitý límec kolem krku. Na hlavě má biret, kolem byla svatozář, která je nyní stržena a chybí na ní některé hvězdy. Hlava je skloněna k pravé straně. Dlouhé vlasy spadají na ramena, obličej je lemován plnovousem a má trpitelský výraz. Pravá ruka světce je nepřirozeně vysazena tak, aby přidržovala křížek, který chybí. Levá ruka s neuměle tvarovanými prsty přidržovala křížek zespodu. Drapérie má poměrně hluboké záhyby splývající vertikálně k k podstavci. Rocheta je na dolním okraji zdobena krajkou, její záhyby jsou mírně diagonální. Sv. Jan stojí na balvanovitém podkladu, zepředu to byly údajně hlavičky andílků, nyní naprosto nezřetelné. Sokl statue je masivní a je umístěn na pískovcové desce. U základny měří 90 cm a první stupeň je jen hrubě opracován. Další tři stupně vytvářejí dojem tří na sebe poskládaných desek, z nichž prostřední je zaoblena a horní zkosena. Z ní vychází vysoký hranol (š. 82 cm, v. 100 cm), na kterém jsou na všech čtyřech stranách mírně vystouplá zrcadla s původními nápisy, jež jsou nyní naprosto nezřetelné. V horní části je zdoben profilací a zakončen přečnívající zaoblenou deskou. Na ní spočívá zaoblený balvan, který ovšem může představovat též oblak.