socha sv. Jana Nepomuckého

Na vysokém, šestibokém, jednou odstupněném kamenném podstavci soklu s konkávně-konvexním dynamickým půdorysem ukončeným oblounem a převodkou umístěn hranolový sokl s mohutným podvalkem. Sokl po stranách sevřen volutovými konzolami s vegetabilními závěsy, které vynášejí soklovou římsu řešenou jako kladí. Na frontální straně soklu je čabraka s nízkým reliéfem andílčí hlavy s relikvií jazyka sv. Jana Nepomuckého, zářící paprskovou gloriolou. Pod čabrakou nápis v humanistické majuskule: "WAHRISTS // ST. JOHANIS / ZUNG / IST ANOCH UNVERWESEN,/ ABER FRAGE NICHT WARUMB, / SIE IST REDENDUNDSTUM / GEWESEN" Na soklu na dvou stupních umístěna plastika sv. Jana Nepomuckého zhotovená z šedě zabarveného pískovce. Figura provedena v tradičním zobrazení, levá dolní končetina mírně předstupuje, šat bohatě ponderovaný, v pravé ruce drží biret, levá spočívá na prsou, k ní přináší letící andílek krucifix. Hlava světce provedena s pečlivou modelací detailu.