socha sv. Jana Nepomuckého

Socha umístěna při Školní ulici, naproti farní budově. Sokl vyrůstá z odstupněného podstavce, je tvořen vysokým hranolem, zdobeným na východní straně akantovou kartuší s reliéfem svržení sv. Jana s mostu. Nad kartuší okřídlená hlava andílka, která se opakuje i na severní a jižní straně, pod nimi vegetebilní festony. Západní strana zdobená diamantovým řezem. Profilovaná krycí deska opatřena nápisy: „Renoviert A. 1750“ – „Renoviert A. 1807“ – „Renoviert A. 1856“, v jihovýchodním rohu z ní vyrůstá stojan na lampu. Ve spodní části konkávně rozšířená nejsvrchnější část soklu zdobena v rozích hlavami andílků, věnčenými peřím. Na jeho východní straně akantová kartuše s nápisem: „PRAENOBILIS AC CLARISSIMVS FRANCISCVS SCHWARTZ CURAVIT“ Římsa nad kartuší s letopočtem 1708 nese sochu světce v tradiční podobě. Pravá ruka, nesoucí krucifix, částečně poškozena, levice chybí. Pískovec, výška cca 4,5 m.