socha sv. Jana Nepomuckého

Na kamenném stupni balustráda na šestihranném půdorysu (strany střídavě rovná a konkávně prohnutá, na kratších rovných stranách vždy 4 kuželky, za toho dvě střední spojeny deskou, na delších prohnutých stranách vždy 4 kuželky, z toho dvě střední spojeny deskou, na delších prohnutých stranách po 5 kuželkách). Uvnitř balustrády umístěna na trojbokém soklu s okosenými hranami, s jednoduchou římsou, na níž je drobnější nástavec, socha světce. Sv. Jan Nepomucký je zobrazen v běžném pojetí. Kněžské roucho s kvadrátkem na hlavě, vousatá tvář, s rukou drží krucifix, k němuž zbožně sklání hlavu. Celá postava ve výrazném kontrapostu. Na přední stěně nástavce je novější plechová lucerna. Na stěnách soklu nápisy: Vpředu – AMORI/ HONORIQVE TVO/ HAECAEDES EXST/ RVCTA PIIS/ IONNES SERVIS/ FAMA SERVARI/ BONA AC FIDE/ VERA POSCEN/ TIBVS/ AVSPICE/ ILLMA FAMILI/ A KOLLOWRA/ TIANA. Zboku vlevo – KDOZ/ KOLIW TECHDY ZDET MY/ MO PUGDE/ WO POMOCZ WOLATY/ SWATEHO AT NEOPO/ MENE/ DNE 13 JULY. LETA/ 1727. Zboku vpravo – špatně čitelné, zarostlé náletem (český nápis – prosba k Sv. Janu).