socha sv. Jana Nepomuckého

Pískovcová socha je umístěná na návsi poblíž hlavní cesty a autobusové zastávky. Socha stojí na výrazném čtyřbokém hranolovém podstavci se zkosenými hranami, které ve spodní části přecházejí do oktogonu. Dřík podstavce, zdobený na všech čtyřech stranách vykrajovanými obdélnými zrcadly, se v dolní části, při navázání na oktogonální patu, konkávně rozšiřuje. Nahoře je dřík ukončen bohatě profilovanou římsou. Přední stranu podstavce zdobí 5 osmicípích hvězd, na zadní straně je vyrytý letopočet 1726. Podstavec je usazen na vysokém oktogonálním stupni. Světec je zobrazen v obvyklé ikonografii s krucifixem a s planoucí pochodní v pravé ruce, oblečený do kanovnického oděvu s biretem. Lehký kontrapost postavy je naznačen uvolněnou pravou nohou a úklonem hlavy do leva směrem ke krucifixu. Drapérie není příliš dynamická, převažují vertikální záhyby. Předmětem ochrany je socha s podstavcem.