socha sv. Jana Nepomuckého

V nice, připojené k budově radnice, s konchou a pásovou římsou při patě konchy (původně samostatná kaplička) na podezdívce, za nízkým železným plůtkem, umístěna pískovcová plastika. Na nízkém soklíku podstavec zhruba lichoběžníkového obrysu. Střed vyplňuje alianční znak v symetricky přivrácených kartuších pod společnou korunou, ze strany volutová křídla z akantových listů, na nichž sedí z každé strany jeden putti, jednou rukou přidržující kartuši, druhou rukou korunu. Na koruně nízký hranolový soklík, na něm socha sv. Jana Nepomuckého v životní velikosti. Světec v kontrapostu s pravou nohou na malém stupínku. Tělesná osa esovitě prohnutá v obvyklém kanonickém rouchu, s biretem na hlavě. Kolem hlavy bývala kovová svatozář s 5 hvězdami, tvář obrácenou má k nebesům. Levou rukou podpírá a pravou přidržuje za dolní konec krucifix.