socha sv. Jana Nepomuckého

Socha - materiál hrubozrnný pískovec, podstavec zděný, s cementovou omítkou. Prostý hranolový podstavec s hlavicí tvaru nízkého komolého jehlance. Na čelní straně plintu je vyryta datace 1724 (novodobě). Socha sv. Jana Nepomuckého v životní velikosti je komponována průčelně. Váha těla spočívá na pravé noze, levá je výrazně pokrčena. V pravé ruce tiskne k tělu krucifix, levou rukou (ruka chybí) se opírá o dvě knihy, které jsou položeny na hranolovém pilíři s patkou a hlavicí. Severní a západní strana pilíře nese vyrytý majuskulní nápis, čitelný již jen částečně. Postava Jana Nepomuckého je ztvárněna v tradičním kanovnickém rouchu, se zdobným lemem rochety a rukávu pravé ruky a naznačeným vrýpaným dekorováním mozety, která je svázaná u krku mašličkou.