socha sv. Jana Nepomuckého na podstavě

Lidová barokní socha světce v životní velikosti na kamenném soklu, umístěna v zahradě domu čp. 38, kam byla přenesena z blíže neurčeného místa v obci. Hranolový podstavec s profilovaným soklem a robustní římsou má na stěnách obdélná, lehce vpadlá pole s hruběji opracovaným povrchem, v čelní stěně s drobnou nikou s půlkruhovým záklenkem a s nápisem v rozvinutém svitku: SWATI IENE NEPOMVCZKI/ ORODUG ZANAS ZAWSSECZKI/ BICHOM MOCHLI HAMBI/ CZASNE I WECZNE VSITI/ STEBAV VATWARZ BOZI/ NESKONALE PATRZITI/ ANNO 1712 DNE 9 IVLI// Na soklu vytesáno: " přeneseno 1930". Postava světce má sražené proporce, mohutné, ale krátké tělo, je oblečena v kanovnickém rouchu se sponou a střapci, s biretem na hlavě. Pravá noha pokrčena, v rukou krucifix, v pravé ruce zastrčena palmová ratolest.