socha sv. Jana Nepomuckého na podstavě

Volně stojící. Materiál - pískovec, barva kamene - světlá. Sokl čtvercového půdorysu. Na štíhlém hranolovitém podstavci zdobeném volutami, nad profilovanou římsou je umístěna stojící postava sv. Jana Nepomuckého v životní velikosti. Podstavec je složen ze soklu, který má čtvercový půdorys a jeho horní hrana je ukončena profilací ustupující, na níž je posazen hranolovitý dřík vycházející ve spodní části ze dvou volut. V přední části dříku je umístěn nápis a nad ním je umístěn kovový držák lucerny (nyní jen zbytky držáku). Nad profilovanou římsou dříku na nizounkém čtvercovém podstavci stojí socha světce. Sv. Jan Nepomucký: je znázorněn stojící, váha těla spočívá na pravé noze a levé je pokrčena. Pravá ruka je pokrčena a drží kříž s korpusem Krista, levá ruka přidržuje kříž za spodní část, a zároveň drží také palmetu. Světec oděn v typickém šatě - dlouhá klerika a přes ni rocheta s krajkou přes ramena na prsou přepnutý kanovnický kratší plášť. Přes rochetu je ještě přehozena štola. Na hlavě biret a kolem pěti hvězdičková svatozář se zbytky zlaté polychromie.