socha sv. Josefa s Ježíškem

Na nízké kamenné podestě spočívá čtyřboký sokl. Širší kvádrová základna přechází přes zvonovnici v užší vysoký hranol, ukončený vyloženou profilovanou římsou. Na soklu na nízkém plintu je osazena socha sv. Josefa v obvyklé ikonografii s malým Ježíškem v náručí. Obrysově uzavřená statická figura stojí v kontrapostu s předsunutou levou nohou. Světec je oděn ve spodním splývavém rouchu a svrchním plášti, obtáčejícím levou paži a splývajícím podél levého boku, jehož mohutný cíp halí přední část nohou. V obou rukou drží před svým tělem Ježíška, sedícího na bohatě zřasené drapérii. Živě podaný Ježíšek je natočený ke sv. Josefu, levicí jej objímá kolem krku a pravici tiskne k hrudi. Sv. Josef má tvář lemovanou delšími zvlněnými vlasy a vousy, hlava je odvrácena vpravo, výraz má klidný, pohled směřuje k ježíškovi v jeho náručí. K hlavám obou postav je připojena kovová paprsčitá svatozář.