socha sv. Mikuláše Tolentinského

Na třech stupních stojí hranolový podstavec a na něm střední volutový sokl se dvěmi kartušemi na čelní stěně. Horní akantová kartuše rámuje zrcadlo s nápisem: "HONORI MAGNI DIVI NICOLAI TOLENTINI IN PESTE PATRONI a dolní, tvořená z poloviny akantem a z poloviny ovocným závěsem, rámuje nápis: A DIV TORIS EGENTIVM EFFICACIS. Pod dolní kartuší je v nápisové pásce text, upomínající na zakladatele sochy: POSVIT AVGVSTINVS SCH... PRIOR GEVICENSIS. Na soklu stojí na nízkém plintu osazena socha světce v řádovém hábitu, s mnoha vertikálními sklady drapérie a velkými rukávy. Přes ramena má přehozenu pláštěnku s kapucí a uprostřed hrudi osazenu pozlacenou osmicípou hvězdu. Postava je zobrazena v mírném kontrapostu a z drapérie jí hladce vystupuje pravé koleno. V levé ruce drží pozlacenou lilii a v pravé misku s pečenými koroptvemi. U levé nohy světce sedí andílek, hlavu má otočenou vzhůru a pozvedává košík. Svatozář chybí, zbyl po ní jen čep.