socha sv. Norberta

Na hranolovém podstavci, který je v horní části profilovaný stojí střední volutový sokl s předsazenou střední obdélníkovou částí, která nese nápis HONORI VENERATIONI BEATI NORBERTI STATVA PAESENS SVMP TIBVS p NORBERTI KAWAN CIVIS HVIATIS AEDIFICATA FVIT (chronogram 1759). Pod nápisem je kartuše se stylizovanou rokají a reliéfem podkovy a kladiva. Sokl završuje výrazná profilovaná římsa, která se nad čelní stranou zvedá do dvou volut. Nad nimi pokračuje další část soklu, tentokrát mírně konkávně prohnutá a nad malou římsou s oblým profilem stojí na nízkém plintu socha světce. Sv. Norbert je zahalen do kněžského roucha a pře ramena mu spadá dlouhý plášť. V pravé ruce drží pozlacenou monstranci a levou se opírá o patriarší kříž. Hlavu zdobí mitra se zlaceným okrajem, Postava je zobrazena v mírném konrapostu s levým vystupujícím kolenem. Zadní část sochy je zpracována velmi plošně a spolu se soklem, který je vzadu zcela bez profilace říms, nasvědčuje, že socha stála u zdi nebo v nice. Materiálem všech částí je pískovec.