socha sv. Václava

Podstavec trojdílný s postranními lomenými volutami, zakončeno profilovanou římsou. Po stranách šňůrky střapců, vpředu medailon s rokajovými motivy, nápis s chronogramem 1762. Světec stojící, s visutým břichem, pravou nohou nakročenou, v koleně nepřirozeně vykroucenou. Světec v krátkých kalhotách, kabát je přepásán šerpou, na něm plášť s hermelínem, přes něj řetěz, na kterém je zavěšen medailon s boleslavskou P.Marií. Pravou rukou se opírá o žerď praporu, v levici má maršálskou hůl, na hlavě knížecí korunu. Nápis v kartuši: SANCTE WENCESLAE / DEFENSOR REGNI BOEMIAE / NOS AB HOSTE PROTEGE / ATOVE CLIENTVM PRECES DEO / PORRIGE Vzadu nápis: PRO GLORIA DEI NECNON HONORE / DIVI PATRONI REGNI WENCESLAO / SICHRA CIVE AVSTENSI / HAEC STATVA PROPRIIS EXPENSIS / EXSTAT ERECTA / 1762. D: IAV. (Jindřich Nygrín, IX.1961)