socha sv. Vincence na podstavě

Socha zhotovená z hořického pískovce stojí na rozcestí nad Chvalkovicemi, mezi dvěma starými kaštany (z jednoho z nich zbyl pouze pařez). Nedaleko od celé skupiny se nachází kamenný rozcestník vysoký asi 1 metr (viz. foto) Podstavec je barokní, bohatě zdobený, Spodní část ve středu předsazená s výdutí a výžlabkem nahoře. Po stranách střední části jsou vysazené voluty, ve středu kartuš bez nápisu. Bohatě profilovaná římsa je vepředu nahoře prohnutá nahoru. Nad římsou je umístěna třetí část podstavce s výdutí do stran a výžlabkem, uprostřed s kartuší. Ve středu podstavce dekorativní železný závěs na lampu. Rozměry podstavce : 160 x 95 x 50 cm Socha sv. Vincence má vlastní plintus (35 x 50 x 50 cm). Je v mírně podživotní velikosti, měří rovných 160 cm. Světec stojí v kontrapostu, na pravé noze, levou mírně povykročenou. Pravou ruku drží na prsou, levou opírá otevřenou knihu o levý bok. Oblečen je v řeholnické roucho. Je prostovlasý, křídla mu sahají zhruba do pasu.