soubor křížové cesty s kaplí Kalvárie

Kaple Kalvárie spolu se třemi dřevěnými kříži stojí zcela na vrcholu zalesněného kopce - valu, kapličky křížové cesty jsou rozestavěny od úpatí kopce do mírného půloblouku první tři a poté již kolem rovné, shody odstupňované cestě. Kaple Kalvárie byla vystavěna i s původními kapličkami v polovině 19. století. Původní kapličky byly zničeny kořeny vzrostlých stromů a vandaly. Nynější kapličky jsou nové, z přelomu 20. a 21. stol., některé postavené z původních kamenů, místy viditelné původní základy kapliček. První tři kapličky jsou rozdílné, uvitř se sv. obrazem zastavení křížové cesty. Ostatní kapličky jsou shodné, bíle omítané, se sedlovou, segmentově ukončenou střechou, bez sv. obrazu. Všechny kapličky mají půlkruhově zakončený vchod, krytý kovanou mříží. 1. kaple 2. kapličky křížové cesty I-III