soubor rodinných hrobek a pamětního kříže

1) Pamětní kříž 2) hrobka rodiny Seifert 3) hrobka rodiny Pascher 4) hrobka rodiny Ernstberger 5) náhrobní kříž Theresie Ernstberger 6) hrobka rodiny Wiesinger Městský hřbitov leží při severním okraji města, vpravo při silnici do Kšic. Areál má obdélný půdorys, podélnou osou orientovaný cca ve směru V-Z a je vymezen plnou ohradní zdí. V západní ose ohradní zeď prolomena pseudoslohovou vstupní bránou a v severozápadním koutu stojí novodobě přestavěná a adaptovaná původní pseudoslohová márnice. Hřbitov byl založen v polích v r. 1893, kdy již nevyhovoval starý hřbitov u kostela Nanebevzetí Panny Marie. Stávající hřbitov členěn do 25 oddílů, v jeho centru stojí pamětní kříž a v severozápadním koutu jediná zdejší kaplová hrobka rodiny Seifert.