sousoší Korunování P. Marie na podstavě

Volná plastika sousoší tvořícím kruhovou kompozici na společné podstavě. Materiál - pískovec. Půdorys - obdélný. Nad kvádrem soklu vpředu s textem v oválné kartuši s perlovcem spočívá nad ustupující oblounovou římsou hranol dříku s jemnou nikou osazenou reliéfem sv. Mikuláše v dlouhém oděvu s mitrou, berlou a biblí, stojícím na malé předsazené konzoli. Nad nikou je umístěn feston vrcholící mušlí, strany přední stěny podstavce jsou lemovány svislými pásy stylizovaných listů. v prolamovaných zrcadlech bočních stěn jsou šikmé šachovnicovitě uspořádané mřížky. Vzadu na podstavci text: "Jos Kuhn aus Peizka // Fexit // 1842". Předsazená římsa s oblounem ukončující podstavec se vpředu vzdouvá do dvou malých volut. Z mušle mezi nimi vybíhá kovový držák lucerny. Nad volutami, nad konkávně vybraném podstavci sousoší jsou umístěny dvě hlavičky andílků. Kruhovou kompozici sousoší sv. Trojice tvoří uprostřed P. Marie se sepjatýma rukama, hledící vzhůru ke koruně, jež nad její hlavou drží po levici sv. Josef a po pravici Ježíš Kristus s latinským křížem v pravé ruce. Kompozici kruhu uzavírají oblaka - dole se dvěma hlavičkami andílků, nahoře doplněny holubicí.