sousoší Nejsvětější Trojice

Na hladké pískovcové základové desce je umístěn trojdílný podstavec, obdélného půdorysu s odsazenými volutovými boky a lehce vydutou čelní stěnou. Je sestaven ze soklu, ukončeného jednoduchou profilací; dále z hranolového dříku s nečitelným nápisem v obdélném rámci, po bocích flankovaného jednoduchými stojatými volutami a ze střízlivě profilované, uprostřed půlkruhově vzedmuté římsy. Na něm je vztyčen tvarovaný podstavec, provázený po stranách soškami modlících se putti. Socha Nejsvětější Trojice je zobrazena v ikonografickém typu „Trůn Milosti (genaden stuhl)“, kdy trůnící postava boha Otce se specifickou korunou na hlavě , spočívající na oblačné kupě s holubicí symbolizující Ducha Svatého, přidržuje před sebou krucifix. Symboliku výjevu doplňuje zlacená kovová svatozář trojúhelného tvaru. Obtížně čitelná datace na podstavci mezi spodními okraji volut – snad 1821 či 1831. Na zadní straně jsou zachované iniciály snad P.T.; A.S.; a A.P. Historická fotografie zachycuje statui v nynější situaci před kostelem, mezi dvěma vzrostlými stromy a navíc na pozadí sousoší ještě vztyčený mohutný dřevěný kříž s Ukřižovaným, který se nedochoval.