sousoší Nejsvětější Trojice

Na odstupněné podestě stojí trojhranný podstavec, orientovaný k východu, vynášející další, užší trojhranný sokl s plastikou zeměkoule s Nejsvětější Trojicí. Těleso soklu je zhruba ve dvou třetinách výšky členěno mohutnou profilovanou a odstupněnou římsou s volutami, které zakrávají celou plochu nárožních hran. Konkávně probrané stěny soklu mezi konzolami jsou dekorovány mimořádně kvalitními reliéfy, znázorňujícími na východě "Stvoření Adama", na severu "Křest Kristův" a na jihu "Ukřižování". Na volutách jsou umístěny postavy andělíčků, svírajících v ruce kartuše s nápisy "Peste", "Fame", "Bello". Čelní stranu sloupku dekoruje nad římsu reliéf s erby. Objekt je obklopen šesti pískovcovými sloupy, mezi nimiž je umístěn kovový řetěz. Předmětem ochrany je sousoší Nejsvětější Trojice na pozemku parc. č. 84/4.